03 Mayıs 2021

Kargo Entegrasyonu

Barış Dur
| Blog
Kargo Entegrasyonu

Kargo Entegrasyonu Nedir?

Kargo entegrasyonu, satışı gerçekleştirilen e-ticaret ürünlerinin kargo süreçlerini ilgili kargo şirketinin sunduğu api hizmeti üzerinden otomatik yönetmeyi sağlayan, harcanılan zaman ve emekten tasarruf etmenin yanı sıra kurumsal kimliğinizin daha düzgün algılanmasına da faydası olan bir hizmettir. Kargo entegrasyonu ciddi yazılım bilgisi gerektiren bir süreçtir, bu nedenle iyi ki Comwize var!

Kargo Entegrasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Kargo entegrasyonu, sipariş henüz hazırlık aşamasındayken gönderi bilgileri ve kargoya ait barkod verisinin otomatik oluşmasını sağlayan ve bu sayede işlemleri kolaylaştıran bir uygulamadır.

  • Siparişe ait e-fatura ve kargo fişlerini birlikte yazdırmak ya da PDF formatında indirmek istiyorsanız kargo entegrasyonu size bu kolaylığı da sağlamaktadır.

  • Ürün paketleme sürecinde ihtiyaç duyduğunuz kargo fişi çıktısını da kolaylıkla alabilirsiniz.

E-Ticaret için Kargo Entegrasyonu Süreci Hangi Aşamaları İçerir?

Entegrasyonu daha iyi anlamak amacıyla Comwize kargo entegrasyonun hangi aşamaları gerçekleştirdiğine yakından bakmakta fayda var. Bu adımlar sırasıyla:

  • Comwize mağazanıza gelen siparişler entegrasyon sayesinde otomatik olarak izlenir.

  • Gelen siparişlerdeki kargo bilgileri alınarak kargo firmasına iletilir.

  • Kargo barkodu oluşturulur.

  • Comwize yazılım panelinizde yer alan sipariş yönetimi modülünde bu barkodu görüntüleyebilirsiniz.

  • Üzerinde barkod bulunan kargo fişinin çıktısı alınarak sipariş paketine yerleşimi yapılır ve paket gönderime hazır hale getirilir.

  • Anlaşmalı kargo şirketi paketi teslim aldığında bu barkodu okuttuğunda kargo takip kodu oluşturularak sisteme kayıt edilir.

  • Tüm işlemler gerçekleştirildiği andan itibaren eğer kargo bilgilendirme ayarları yapıldı ise müşteriye e-posta ya da sms olarak bilgi verilir.

Kargo Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?

Kolaylık Sağlar

Comwize kargo entegrasyonu ile siparişlerin kargoya hazırlanması, kargo sürecinin ve teslim bilgilerinin takibi gibi süreçleri çok daha az efor harcayarak gerçekleştirebilmeniz amaçlanmaktadır. Bu sayede sipariş yoğunluğuna da bağlı olarak yaşayabileceğiniz karışıklıklar önlenerek daha hızlı ve sorunsuz bir süreç yönetebilirsiniz.

Hız Kazanırsınız

Kargo entegrasyonu sayesinde sipariş oluşturulduğu andan itibaren tüm süreç yarı otomatik olarak yürümeye başlar. Kargo şirketinin ekranına da düşen yeni sipariş bilgisi sayesinde kargo şirketi gereken hazırlığını yaparak hazırladığınız paketi müşterinize ulaştırmak üzere çalışır. Entegrasyonun sağladığı bu hız sayesinde manuel bir yönetime göre çok daha hızlı sonuç alırsınız.

Tasarruf Edersiniz

Kargo entegrasyonu olmayan durumlarda tüm süreci sorunsuz bir şekilde yönetebilmek için insan gücüne ihtiyaç duyarsınız. Personel başı maliyetlere performansa bağlı olarak ortaya çıkabilecek hataların maliyetini de eklediğinizde entegrasyona ayıracağınız bütçenin çok daha üzerinde bir meblağa tekabül eder. Kargo entegrasyonu sayesinde hızdan ve masraflarınızdan tasarruf etme şansına sahip olursunuz.

Kurumsal Kimlik

Müşteri satın aldığı ürünü sistem üzerinden takip etmek ve bu süreçlerin en hızlı şekilde gerçekleşmesini ister. Kargo entegrasyonu sayesinde paket işletmeden ayrıldığı andan itibaren her adımını kontrol edebilme şansına sahip olur. Bu da şirketinizin kurumsal kimliği adına olumlu bir durumdur. Güvenilirliğiniz sonraki siparişlerde de tercih edilmenize olanak tanır.

Yazımızın başından beri Comwize e-ticaret yazılımından ve Kargo entegrasyonundan bahsetmeye çalıştık. Comwize Türkiye’nin ilk ve tek e-ticaret ERP yazılımıdır. Benzerleri arasında fark yaratan pek çok otomasyon modülü ve ek hizmetleri ile Comwize’ı tercih eden e-ticaret şirketleri, sorunsuz pek çok entegrasyon yaptırma şansına da sahip olmaktadır. Türkiye’de hizmet veren tüm kargo şirketlerinin kolayca entegre edilebildiği sisteme ait özellikleri öğrenmek ve ayrıcalıklı Comwize hizmetlerinden yararlanmak için lütfen bizimle iletişime geçin.