01 Mart 2021

İnternetten Satış Nasıl Yapılır?

Yunus Tıraş
| Blog
İnternetten Satış Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişimi ve ekonomide küreselleşmenin etkileri bir araya geldiğinde, imkânı olan şirketlerin dijitalleşmesi ve ürünlerini tüketiciyle buluşturmak için internetten satış kanallarını kullanması da kaçınılmaz bir hal aldı. Hayatımıza ilk olarak 90’lı yıllarda girmeye başlayan e-ticaret, o ilk günden beri her yıl daha da büyüyerek yoluna devam ederken ülkemizde sadece 2020 yılının ilk yarısında %64’lük bir büyüme sağlamıştır.

Ülkemizde ve dünyada her gün milyonlarca alışveriş e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştirilirken, üreticiler ürünlerini dünyanın diğer ucundaki tüketicilerle bile kolaylıkla buluşturabilme gücüne sahip oluyor.
İnternetten satış, özellikle teknolojik gelişmeler ve insanların alışkanlık kazanması ile beraber çok daha popüler bir hal aldı. Bu bağlamda ürünlerini dijital platformlar üzerinden görücüye çıkaran işletmeler hiç kapanmayan ve günün her saati satış yapabildikleri bir mağazaya sahip olmanın gücü ile karlılıklarını yüksek oranda artırabilmektedir. Siz de bu ayrıcalıklı dünyada yerinizi almak için Comwize’ın sunduğu hizmetleri incelemelisiniz.

Neden İnternetten Satış Yapmalısınız?

Alışveriş alışkanlıklarının teknoloji ile doğru orantılı olarak değişmesi ile beraber yeni satış kanallarının ve alışveriş deneyimlerinin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Teknolojinin gelişimi ile cep telefonlarımızla her türlü işlemi yapabilir konuma geldiğimizden, kişisel konfor alanımızdan çıkmadan ihtiyacımız olan ürün ya da hizmete de ulaşmak istiyoruz. İşte tam bu noktada ürün ve hizmetlerini internetten satış ile müşterilere ulaştırabilen şirketler hep bir adım öne çıkıyor. Her yıl bir önceki yıla oranla çok daha hızlı bir ivme ile büyüyen e-ticaret sektörünün, aslında Türkiye’de daha yolun başlarında olduğunu istatistiklerle görebiliyoruz.

Bugün gelişmiş ülkelere oranla e-ticareti tercih edenlerin oranının %12 seviyesinde kaldığını ama bunun hızla geliştiğini yerli ve yabancı pek çok araştırma ortaya koymaktadır. Gelelim neden internetten satış yapmalısınız sorusunu cevaplamaya…

İnternetten satış yapmalısınız çünkü;

1. Daha geniş kitlelere daha hızlı ve kolay erişme imkânı sunar.
2. İnsanların satış noktasına gelmesine gerek kalmaz, potansiyel müşteriler evlerinin salonunda otururken bile ürünlerinizden satın alabilirler.
3. Fiziksel bir mekâna bağlı olmadığı için bir mağaza ya da showroom’a göre çok daha az masraflıdır.
4. Otomasyon ve benzeri yazılımlar sayesinde kontrolü daha kolaydır.
5. Daha az personele ihtiyaç duyarsınız.
6. Ürün ve hizmetlerinizi ister yurtiçi ister yurtdışı pazarda istediğiniz gibi satabilirsiniz.

İnternetten Satış Yapmak İçin Gerekenler Nelerdir?

1.  Vergi Mükellefi Olmak

Her ticari faaliyette olduğu gibi internetten satış yapmak için de vergi mükellefi olmak zorunludur. Faaliyet alanlarınıza ve sermaye sahiplerinin sayısına göre değişen şirket türlerine bir muhasebeci ile görüşerek karar verebilirsiniz. 

2. Ürünler

Ürün yelpazeniz aslında hedef pazarınızı sitenize çekecek olan ana etkendir. Bu nedenle ürün ya da ürünleri doğru bir fiyatlandırma ile e-ticaret sitenizde son kullanıcıya sunmanız önemlidir. 

3. Zaman

Her işte olduğu gibi internet üzerinden satış yaparken de işinize düzenli vakit ayırmalısınız. Zaman ayırdığınız ve özendiğiniz sürece internetten satış yapmakta yükselen bir başarı grafiği yakalamanız kolaylaşacaktır. Doğru bir e-ticaret yazılımı sayesinde süreçlerin hemen hemen hepsini yöneten bir otomasyona sahip olma şansına sahip olmakla beraber, işinize ayıracağınız ve planlama gibi stratejik konulara ayıracağınız vakitle başarı basamaklarını hızlıca tırmanmakta zorlanmayacaksınız.

4. Alan Adı

Akılda kalıcı, dile dolanan bir domain sizi bir adım öne çıkartır. Bu nedenle insanların kolay okuyabileceği, kolay yazabileceği ve unutmayacağı bir isim belirlemeli ve bu ismin haklarını almalısınız. 

5. Altyapı

İnternetten satışı profesyonel olarak yapacaksanız, alt yapı sizin için en önemli ve çözülmesi gereken konu olmalıdır. Yapacağınız yatırım ve verilmesi gereken en önemli karar da yine alt yapının oluşturulmasıyla alakalıdır. E-ticaret web siteniz ve entegre çalıştığı yazılımı doğru tercih etmek size pek çok konuda avantaj sağladığı gibi, başarı şansınızı da önemli ölçüde artırmaktadır. Bu nedenle tamamen e-ticaret odaklı bir yazılım çözümü tercih ettiğinizden ve sunduğu modül ve hizmetlerin tüm ihtiyaçlarınıza cevap verdiğinden emin olmalısınız.