01 Nisan 2021

Morhipo'da Satış Yapmak

Ali Nail Uzun
| Blog
Morhipo'da Satış Yapmak

Günümüzde e-ticaret başarısını yakalamak için sadece kendi web siteniz üzerinden ya da sınırlı sayıda e-ticaret platformu üzerinden satış yapmak yeterli olmayabilir. Daha önce de değindiğimiz Trendyol ve Hepsiburada gibi platformlar gibi büyük ve güçlü bir platform olan Morhipo’da satış yapmak nedir? Neler yapmalısınız? gibi sorulara gelin birlikte yanıt arayalım.

Morhipo bilindiği gibi ülkemizde hizmet veren büyük ve köklü e-ticaret platformlarından biridir. Boyner gibi güçlü bir holding tarafından kurulan e-ticaret platformu giyim, ev eşyası, elektronik ve kozmetik ürünlerinin de ağırlıklı olarak satıldığı platform 2011 yılından beri hizmet vermektedir. Bu kadar güçlü bir holding tarafından organize edilen Morhipo’da satış yapma’nın e-ticaret ile uğraşan herkes için önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Morhipo ve Güvenlik

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi 2011 yılında Boyner Holding tarafından kurulan Morhipo, hem sunduğu alt yapı ile alışveriş esnasında oluşabilecek güvenlik açıklarını engellemekte hem de satış sonrası hizmetleri ile müşterilerine her zaman aradıkları desteği sunmaktadır. Kullandığı SSL sertifikaları, güvenli ödeme alt yapısı ve yazılımı ile tam anlamı ile güvenle alışveriş yapılabilen bir sistemdir. Bu noktada Morhipo’da satış yapmak konusunda da güvenle hareket edebilirsiniz.

Morhipo’da Ürün Satmak

Morhipo kendi markalarının yanı sıra kendi platformu üzerinde satış yapmak isteyen girişimciler için de sanal mağaza hizmeti sunmaktadır. Ürünlerinizi Morhipo’da satmak istiyorsanız 0850 222 30 90

Numaralı telefondan ya da https://www.morhipo.com/yeni-soru adresindeki form aracılığı ile iletişime geçerek başvurunuzu iletebilirsiniz. Başvurunuzu ilettikten sonra konu ile ilgili olarak müşteri hizmetleri tarafından aranarak karşılamanız gereken koşullar ve iletmeniz gereken evraklar size iletilecektir. Bu aşamada sizden belirli belgeler istenecektir. Bu belgeler ise; 

1. Vergi Levhası

2. Ticari Sicil Gazetesi

3. Banka Hesap Bilgileri

4. İmza Sirküleri veya imza beyannamesi

5. Yetkili Kişiye Yönelik Bilgiler

Bu bilgi ve belgelerin doğru ve eksiksiz olarak Morhipo’ya iletilmesi, mağaza açma başvurunuzun hızlıca sonuçlanması için elzemdir. Bilgi ve belgeler gönderildikten sonra kısa bir kontrol yapılarak onay ya da ret işlemi gerçekleştirilmektedir. Morhipo, ihtiyaç duyduğu durumlarda daha farklı belge ve bilgi talebinde bulunma hakkına sahiptir.

Morhipo’da Satış Yapmanın Avantajları

Türkiye’de e-ticaret alanında hizmet veren belli başlı platformlardan biri de kuşkusuz Morhipo’dur. Uzun yıllardır hizmet vermesi ve arkasında Boyner Holding’in olması nedeniyle güvenilir ve tercih edilen bir marka haline gelmiştir. Küçük ve orta ölçekli e-ticaret şirketleri için bu güvenilirliği oluşturmak ve günlük ziyaretçi akışını sağlamak uzun zaman ve reklam gideri anlamına gelmektedir. Morhipo’da Satış yapmak işte size bu konuda büyük bir avantaj sağlar. Zaten var olan müşteri portföyü ve Morhipo’nun düzenli olarak reklam veren bir şirket olması nedeniyle reklam giderlerinizde büyük bir tasarruf sağlayabilirsiniz. Reklam maliyetlerinin yanında şirketinizin tanınırlığını da önemli ölçüde artırabilirsiniz. Morhipo’nun müşteri kitlesi ürünlerinizi gördükçe şirketinizi de tanımaya başlar. Bu noktada tanınırlığınızı çok hızlı bir şekilde artırabilirsiniz. Tabi tüm bunların yanında ticari geleceğinizi planlarken ihtiyaç duyduğunuz analiz araçlarının da bir kısmı Morhipo tarafından sunulmaktadır. Size sunulan yönetim panelinde rakip analizi gibi can alıcı analizlerin yer aldığı pek çok araç bulabilirsiniz.

Morhipo’da Satış Yapmanın Dezavantajları

Morhipo size sunduğu hizmetler için komisyon talep eder. Ürün fiyatlandırması yaparken bu komisyonu da hesaba katmalı, rakip analizlerine uygun olarak fiyat belirlemelisiniz. Morhipo’da hizmet veren mağaza sayısına paralel olarak ciddi bir rekabet de söz konusudur. Sizinle aynı ürün grubunu satan pek çok satıcı içinden öne çıkmak için uğraşmanız gerekir. Hem ürün çeşitliliğinin fazla olması hem de satış yapan firma çokluğu nedeniyle Morhipo’dan satış yaparken markanızı öne çıkarmakta zorlanmanız muhtemeldir. Bu nedenle reklam verme ihtiyacı bile duyabilirsiniz.