01 Temmuz 2021

Sanal Mağaza Açmak İsteyenlere Öneriler

Yunus Tıraş
| Blog
Sanal Mağaza Açmak İsteyenlere Öneriler

Sanal mağaza açmak, var olan bir işletmenin ürün ve hizmetlerini dijital pazarda satışa sunması için gerekli alt yapıyı elde etmesi ya da var olan başka platformlar üzerinden satışa sunma çalışmalarıdır. Sanal mağaza açmak konusunda kısa bir arama yaparsanız karşınıza genellikle sanal dükkân açmak, online mağaza açmak, internet mağazası açmak, sanal pazar açmak, sanal market kurmak gibi sonuçlar çıkar. Kafa karışıklığını önlemek adına belirtmek isterim ki aslında hepsi aynı anlama gelmektedir.

Dijitalleşmenin hızla yayıldığı ülkemizde ve dünyada son 5 yılda dijital mecralar üzerinden yapılan alışveriş miktarı %30 arttı. Bu nedenle ürün ya da hizmetlerinizi satmak için sanal mağaza açmak istiyorsanız bu yazıda sunacağımız önerileri dikkate almanız gerekir.

Sanal Mağaza Nasıl Açılır? Nereden Nasıl Başlamak Gerekir?

Yazımızın hemen başında bahsettiğimiz gibi sanal mağaza açmak için öncelikle bir alt yapıya ihtiyacınız var. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, buraya tıklayarak demo talebi oluşturabilir ve sanal dükkân açmak için ihtiyacınız olan alt yapıyı inceleme şansına sahip olabilirsiniz.

Sanal Dükkân Açmak İsteyenlere Öneriler

1- Sanal Mağaza Adresinizi Çevreniz ile Paylaşın

Günümüzde marka bilinirliğini artırmanın en önemli ayaklarından biri kuşkusuz sosyal medya platformlarıdır. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ve diğer sosyal medya hesaplarınızdan sanal mağaza adresinizi sık sık paylaşmalı, insanların hafızasında yer edinmelisiniz.

2- Google Adwords ve Facebook Reklamlarını Kullanın

Günümüzde internet reklamlarının büyük çoğunluğu Google ve Facebook üzerinden yayınlanmaktadır. Belirlediğiniz bütçeye uygun şekilde planladığınız reklamlar gösterim ya da tıklama başına ücretlendirilirken, hedef kitle seçimini dilediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanır. 

3- Sürpriz ve Yeni Şeyler Üretin

Alt yapınızı kurdunuz ama asıl iş şimdi başlıyor. Kitlenizi oluşturmak ve bu kitleyi satın almaya teşvik etmek için çeşitli kampanyalar, indirim çekleri ve müdavim olanlara çeşitli ödüller vermek gibi çalışmalar yapabilirsiniz. Pazarlama’nın tutundurma aşaması olan bu çalışmada ürünlerinizi incelemeleri için ünlü blogger ve yazarlara gönderebilir ve sizin hakkınızda yazmalarını sağlayabilirsiniz. 

4- İnfografik ve Sosyal Medya Paylaşımları Hazırlayın

İnfografik, ürününüzle ilgili bilgi ve verilerin grafik desteği ile potansiyel müşterilere sunulmasıdır ve etkili bir reklam ürünüdür. Sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak için infografik’ten faydalanmak sayfanızı ziyaret edenlerin sanal mağazanızı ziyaret etmelerini teşvik edecektir.

5- Videoları Benimseyin

İyi mesaj veren, ürününüzü iyi tanıtan bir videonun gücünü küçümsemeyin. İşin önemli kısmı sanal pazar açmak gibi görünse de ürünlerinizi tanıtırken aktaracağınız doğru mesajla, videoyu izleyen üzerinde etki bırakmak sizin elinizde.

6- Bir Blog Kurun ve İçerik Üretin

Blog bir web sitesinin uğraş gerektiren ama en faydalı alanlarından biridir. Hem sitenizi ziyaret edenlere yararlı bilgiler aktararak sitenizde geçirdiği süreyi uzatabilir ve bu esnada çeşitli stratejiler ile satış gerçekleştirme şansını artırırsınız hem de arama motorları tarafından sürekli güncellenen ve sıralama üst sırayı hak eden bir web sitesi olduğunuzu göstermiş olursunuz.

7- Mutlaka Kartvizit Yaptırın

Kartvizitler izi sürülmeyen minik reklamlardır. Fırsat bulduğunuz her alanda kartvizitlerinizi insanlara verin. Web sitenizle ve kurumsal kimliğinizle uyumlu bir kartvizite sahip olduğunuzdan emin olun.

8- Kupon Kodları Üretin ve Kampanyalar Deneyin

Kampanyalar ve indirim kuponları günümüz e-ticaret ekosisteminde olmazsa olmazlardan. Herkesin alışverişini daha ekonomik hale getirmek için yöntemler aradığı gerçeğini de düşündüğümüzde, oluşturduğunuz kampanyalar ve dağıttığınız indirim kuponları ile ciddi bir kitleyi web sitenizden alışveriş yapmaları için teşvik edebilirsiniz.

Türkiye'nin İlk ve Tek E-Ticaret ERP Yazılımı Comwize ile, sanal mağaza açmak, sanal dükkân açmak, online mağaza açmak, internet mağazası açmak, sanal pazar açmak, sanal market kurmak çok kolay. Hem arka planda ihtiyaç duyduğunuz tüm modül ve hizmetleri hem de şık bir e-ticaret web sitesini bünyesinde barındırdığından size sadece satışlarınıza odaklanmak kalır.