08 Şubat 2021

Instagramda Satış Yapmak İsteyenlere Öneriler

Barış Dur
| Blog
Instagramda Satış Yapmak İsteyenlere Öneriler

Teknoloji geliştikçe hayatımıza yeni alışkanlıkları da dahil etmeye başladık. Hayatımızı kolaylaştıran bu alışkanlıklardan belki de en bariz olanı satın alma alışkanlıklarımız. Önceleri ihtiyaç duyduğumuz bir ürün ya da hizmeti mağazalar aracılığı ile görerek satın alırken günümüzde, evimizin sıcak ortamından hiç çıkmadan ihtiyacımız olan her şeyi birkaç tıklama ile satın alabiliyoruz. E-ticaretin ilk örnekleri kuşkusuz web siteleridir. Sonrasında mobil cihazlarda yaşanan atılım sonrası e-ticaret uygulamaları ve şimdilerde ise sosyal medyanın olaya müdahil olduğunu görüyoruz.

Günlük aktif 300 milyon kullanıcıya sahip Instagram ile satış yapmak isteyenler için birkaç ipucu vermek istiyoruz.

1. Kolay ve Akılda Kalıcı Bir İsim Bulun

Bu kadar aktif kullanılan bir sosyal medya platformunda istediğimiz ismin boş olma ihtimali bir hayli düşük olsa da aklınıza gelen tüm isimleri bir kenara not ederek doğru ismi tespit edebilirsiniz. Marka değeri oluşturmak için ilk adım akılda kalan ve telaffuzu kolay bir isim bulmaktır.

2. Profil Gizliliğinizi Ayarlayın

Profilinizin herkese açık ve ulaşılabilir olduğundan emin olun. Potansiyel müşteriler pekala sizi takip etmeden de ürün ve hizmetlerinizi görüntüleyebilmelidir. 

3. Detaylı Bilgi Verin

Bir ürün ya da hizmete ait fotoğraflar potansiyel müşterilere kısıtlı bir bilgi sunabilir. Paylaştığınız her fotoğrafın altında detaylı bilgi ve varsa teknik verileri paylaşmaya özen gösterin. Ölçüler, renkler, garanti vb. detaylar son kullanıcı için önemli bilgilerdir. 

4. İnstagram Reklamları 

İnstagram üzerinden satış yapmak isteyenlerin öncelikle doğru bir reklam / tanıtım bütçe planlaması yapması gereklidir. Profilinizin daha çok ziyaretçi çekmesi, ürün ve hizmetlerin daha çok insan tarafından görülmesi ve tüm bunların sonucunda satışlarınızın hızlı bir ivme kazanması için en azından başlangıçta reklam şart. Gazete ve televizyon reklamlarından çok daha düşük maliyetlerle çok daha iyi sonuçlar alabileceğiniz İnstagram reklamları sayesinde başarıyı çok daha kısa zamanda yakalayabilirsiniz.

5. Göz Alıcı Fotoğraflar

İnstagram profilinizin bir mağaza vitrininden farksız olduğunu idrak etmelisiniz. İnsanlar profilinizi ziyaret ettiklerinde karşılarına çıkan fotoğrafların içerik kalitesi ve çözünürlüğü ile fark yaratabilmelisiniz. Her dakika yüzbinlerce fotoğrafın paylaşıldığı bir platformda, insanları paylaştığınız fotoğraflarla cezbetmelisiniz. Çözünürlüğü ve içerik kalitesi yüksek olan fotoğraflar satışlara olumlu katkı sağlarken, düşük çözünürlükte ve kalitesiz fotoğraflarda potansiyel müşterilerle aranıza ciddi bir mesafe koymaktadır.

6. Hashtag Araştırması

İnsanların gerek profilinizi gerekse de ürün ya da hizmetlerinizi bulabilmesinin en kolay yolu tabii ki doğru hashtag kullanımıdır. Sunduğunuz ürün ya da hizmeti en başarılı şekilde yansıtan hashtagleri ve ayrıca anlık popüler hashtagleri gönderinize eklemeyi ihmal etmeyin. Popüler hashtag bulmakta zorlanıyorsanız, yapacağınız kısa bir arama ile bu konuda yardımınıza koşacak pek çok ücretli ve ücretsiz yazılım bulabilirsiniz.

7. Etkileşim

Potansiyel müşterilerinizi doğru kullanım ve reklam sayesinde profilimizi ziyaret etmeye ikna ettik. Profilimizde göz alıcı görsellerle talebi uyardık. Buraya kadar herşey istediğimiz gibi gitti, peki ya bundan sonrası? Her müşteri gibi İnstagram üzerinden ürün ya da hizmet satın alma potansiyeli olan müşteriler de kendileri ile ilgilenen bir satıcı ile çalışmak isterler. Ziyaret ettikleri profilde gördükleri bir ürün ya da hizmet hakkında daha detaylı bilgi almaya ihtiyaç duyduklarında, yazdıkları yorum ya da gönderdikleri mesaja hızlıca dönüş yapmalısınız. Bu sayede hem sıcağı sıcağına satış yapma şansına sahip olur, hem de müşteri memnuniyeti sağlamış olursunuz.