03 Ekim 2020

E ticaret Siteleri

Ali Nail Uzun
| Blog
E ticaret Siteleri

E ticaret siteleri alışveriş işlemlerinin sanal olarak yürütüldüğü platformlardır. Her eticaret sitesi ürün ve hizmetleri tanıtan, müşteriyi doğru şekilde yönlendiren ve asli amacı olan satışı gerçekleştirmeye olanak tanıyan modüllerle tümleşik çalışan birer yazılımdır. Bir mağazada olduğu gibi, ürünler belli bir düzen içerisinde kategorize edilmiş, reyon görevlisinin yerine de çeşitli menüler yerleştirilmiştir.

E ticaret Sitelerinin Başarılı Olması İçin Gerekenler

Kullanıcı Deneyimi

Kullanıcı bir ürün satın almak istediğinde e-ticaretin doğası gereği tüm işlemi hızlıca sonlandırmak ister. Bu nedenle e-ticaret siteleri kullanıcı deneyimini üst düzeyde tutmak zorundadır. Kullanılan menü sayısından yazı tipine, çapraz platform uyumluluğundan yönlendiricilere kadar, kullanıcı deneyimini artıran pek çok düzenleme yapılmalıdır. Kullanıcı satın alma işlemini kısa sürede sonlandıramadığı durumlarda genellikle satın alma isteğini kaybedebilmekte ve e-ticaret sitesini terk etmektedir.

Doğru Planlama

E-ticaret siteleri bir mağaza gibi planlanmalıdır. Müşteri belli bir arama sonucu web sitesine geldiğinde karşısında talep ettiği ürünün yanı sıra tamamlayıcı ya da alternatif ürünler de çıkartılarak satış şansını ve miktarını artırmaya çalışılmalıdır. Ürünlerin doğru kategorize edilmesi, satış sürecinin mümkün olduğu kadar kısa sürede gerçekleşmesi için kısa yollar oluşturulmalıdır.

Hız ve Kararlılık

Müşterinin ilgisini çeken bir ürünü incelerken web sitesinin çöktüğü ya da tıkladığı bir bağlantıya ulaşamadığı durumlarda satışın gerçekleşmesi iyimser bir hayal olmaktan öteye geçmez. Bu nedenle e-ticaret yazılımı doğru algoritmalar kullanılarak hazırlanmalı, hız ve kararlılık konusuna özen gösterilmiş olmalıdır. Günümüzde çeşitli yazılım dilleri ile e-ticaret yazılımı geliştirmek mümkündür. Bu nedenle konusunda uzman bir kadronun bilgi ve tecrübeleri ile oluşturulmuş bir yazılımı tercih etmenizi önemle tavsiye ederiz.

Çapraz Platform Desteği

Günümüzde e-ticaret web siteleri cep telefonu gibi mobil cihazlar üzerinden de ziyaret edilmekte ve satın alma işlemleri çoğunlukla mobil cihazlar üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle bir e-ticaret sitesinin tüm cihaz türlerinde doğru boyutlarda görüntülenmesi, tüm fonksiyonların çalışır halde olması önemlidir. Bu durum e-ticaret sitesinin popülerliğini artırırken aynı zamanda google ve benzeri arama motorlarının da e-ticaret sitenize yüksek not vermesine yardımcı olur.

Comwize E ticaret Yazılımı

Comwize e ticaret yazılımını satın aldığınızda, yazılımla entegre çalışan bir web sitesine de sahip olabilirsiniz. Comwize üzerinde yaptığınız değişiklikler web sitenize anlık olarak yansımakta ve sizi büyük bir iş yükünden kurtarmaktadır. Comwize aynı zamanda mobil yazılımlar sayesinde yönetilebilen bir yazılım olduğundan, ofisinizde bulunamadığınız zamanlarda bile e-ticaret sitenizi yönetmenizi, siparişleri ve ödemeleri takip etmenizi, yeni siparişlere ait ödemeleri anında görmenizi ve kargoya verdiğiniz ürünlerin kargo bilgilerini sisteme girmenizi sağlayarak özgürlüğünüzü garanti altına alır. 

E ticaret siteleri ticari yapılar olduğuna göre raporlar da bu yapının önemli parçalarından biridir. Comwize e-ticaret yazılımı beraberinde gelen raporlama modülleri ile e-ticaret sitesindeki tüm satışları, ödemeleri, müşteri istatistikleri gibi hayati raporları basit adımlarla görüntülemenize olanak tanır. Raporlar kolayca görüntüleyip analiz edebileceğiniz şekilde basit tasarlanmıştır.

Comwize e-ticaret yazılımı, tüm modül ve beraberinde gelen web sitesi ve uygulamalarla %100 uyumlu çalışır. Herhangi bir değişim tüm modül ve uygulamalardan anında görüntülenebilmektedir. 

Comwize e-ticaret yazılımı, içerdiği muhasebe modülü ile şirketinizin ticari hareketleri üzerinde maksimum kontrol sağlar. Bu sayede finansal hareketlerinizi kolayca yönetebilir, ön muhasebenizi tutabilirsiniz. 

Müşteri ilişkileri modülüne de sahip olan Comwize e-ticaret yazılımı, web siteniz vasıtasıyla sizinle iletişim kurmak isteyen müşterilere ait mesaj ve destek taleplerini anında sisteme kaydeder. Kayıtları görüntülemek ve cevap vermek için uygun modüllere sahiptir.

Comwize e-ticaret yazılımı tüm personel işleri için de modüller içerir. Çalışanların özlük dosyaları, yıllık ve sağlık izinleri, yasal hakları ve performans raporları gibi modüllerle, çalışanlarınıza ait tüm verileri yönetebilirsiniz.