15 Ağustos 2021

E-Ticarette Satışları Artırmanın 6 Etkili Yolu

Yunus Tıraş
| Blog
E-Ticarette Satışları Artırmanın 6 Etkili Yolu

E-ticarette rekabet her geçen gün kızışıyor. Her ürün grubunda binlerce alternatif satıcının boy gösterdiği bir ortamda yer edinmek, yeni müşteriler kazanmak, mevcut müşterilerin tekrar alışveriş yapmalarını sağlamak ve karlılığı artırmak için e-ticarette satışları artırmanın 6 etkili yolu, stratejilerinizin temelini oluşturmalıdır. 

Üst Satış Yöntemi ile Satışlarınızı Artırın

Her firma yeni müşteri edinmenin zorlukları ile uğraşmaktansa mevcut müşterilerine yoğunlaşmanın daha kolay olduğunu düşünür. Bu yaklaşım hem doğru hem de dikkat isteyen bir yaklaşımdır. Kişi ihtiyaç duyduğu ürüne yoğunlaştığında, o ürünün farklı ve daha iyi özelliklere sahip bir sürümünü de sattığından haberdar olmayabilir. Üst satış yönetimi dediğimiz bu yöntemle, müşterilerinize satın almak üzere oldukları ürünün daha iyi bir alternatifini de sattığınızı belirtmeli ve o ürüne yönelmelerini sağlamalısınız. Bunun için; müşteriyi çeşitli uyarılar ile ürün sayfasına yönlendirmeli ve ürün sayfasında ürün hakkında edinebileceği bilgilerin tamamını sunmalısınız.

Bu yöntemi kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken önemli iki husus olduğunu da belirtmek gerekiyor:

1- Üst ürünün müşterinin satın almakta istekli olduğu ürünle alakalı olduğundan emin olmalı, üst ürünün mevcut üründen farklı olduğunu vurgulamalı ve en önemlisi müşterinin üst ürüne ihtiyaç duyup duymadığından emin olmalısınız.

2- Her müşteri genel olarak ihtiyaç duyduğu ürün için bir bütçeye sahiptir. Önereceğiniz üst ürün ile müşterinin satın almayı düşündüğü ürün arasında büyük farklar olması, satışın gerçekleşmesine engel teşkil edebilir. İki ürün arasında uçurum fiyat farkları olmamasına özen göstermelisiniz.

Sosyal Medyanın Gücünü Kullanın

Günümüzde her cebe giren akıllı cihazlar sayesinde toplumun büyük bölümü sosyal medya platformlarında vakit geçirmektedir. Sosyal medya platformlarında firma ve ürün tanıtımlarını yaptığınız profesyonel hesaplara sahip olmak sizin için önemli bir adımdır. Profesyonel görünüme sahip, yüksek çözünürlükte fotoğraf ve videolarla hazırlanmış tanıtımlar paylaşmalısınız. Bu sayede daha önce alışveriş yapmış ya da potansiyel müşteri adayı olan önemli bir kitlede olumlu izlenim bırakırsınız. Günümüzde insanlar uzun saatlerini sosyal medya platformlarında geçirmektedir. Bunu fırsata çeviren Facebook ve Instagram, firmalara ürünlerini satabilecekleri mağazalar kurabilme olanağı tanımaktadır. Kişileri e-ticaret sitenize yönlendirmeye gerek kalmadan, kolay ve hızlı bir alışveriş deneyimi sunmak da e-ticarette satışları artırmanın 6 etkili yolundan biridir.

E-Posta ile E-Ticarete Can Verin

E-ticarette satışları artırmanın 6 etkili yolundan biri kuşkusuz e-posta pazarlamasıdır. Kişiye özel pazarlama yöntemleri geliştirebilmek ve her kullanıcıya farklı mesaj verebilmek kuşkusuz bu yöntemi özel kılan şeylerin başında geliyor. Bazen yeni ürünler hakkında tanıtıcı bir e-posta göndermek, bazen de sadece kişinin özel gününü unutmadığınızı göstermek için e-posta pazarlamasını kullanabilirsiniz. E-posta ile müşterilere ulaşmanın diğer bir güzel tarafı da geri bildirim toplamak için önemli bir kanal olmasıdır.

Web-Sitenizi İyileştirin

Teknik adları ile UI / UX yani tasarım ve kullanıcı deneyimi web siteleri için günümüzde karşılanması gereken en önemli etkendir. İşlevini yerine getirmeyen ya da bir işlem yapmak için kullanıcıyı gereğinden fazla çabaya iten web siteleri kaybetmeye mahkumdur. Web sitenizi bu iki etken üzerinden test etmeli ve işin profesyonelleri ile bu konuda sürekli çalışmalısınız. 

İçerik Pazarlaması

Web sitenizde satışa sunduğunuz ürünlerle ve şirketinizle ilgili düzenli blog paylaşımları yapın. Bu sayede insanlar ürünlerinizin kullanım alanlarını, şekillerini ve diğer yararlı bilgileri kolayca bulabilirler. Paylaştığınız içeriklerde kullandığınız üslup, grafikler ve içerdiği bilgiler bakımından kişiyi alışveriş konusunda teşvik etmelidir. 

Müşterinizi Ödüllendirin

Müşteri bağlılığı e-ticarette satışları artırmanın 6 etkili yolu içerisinde en önemlilerden biridir. Her müşteri ona kendini özel hissettiren markalardan alışveriş yapmayı tercih eder. Bunu bir fırsata dönüştürerek, müşteri bağlılığı programları oluşturmak, satın alma işlemini düzenli yapan müşterilerinizi ödüllendirmek ve onlarla markanız arasında bağ kurmak için çeşitli stratejiler geliştirin.

E-ticarette satışları artırmanın 6 etkili yolu, kuşkusuz hemen her firmanın özen göstermesi gereken maddeler içermektedir. Tüm bu yöntemleri hayata geçirirken ihtiyaç duyacağınız alt yapıya Comwize ile ulaşabilirsiniz.