15 Haziran 2021

Facebook’ta Mağaza Açmak ve Satış Yapmak için Öneriler

Ali Nail Uzun
| Blog
Facebook’ta Mağaza Açmak ve Satış Yapmak için Öneriler

Facebook’ta mağaza açmak, ürünlerini geniş bir kitleye kolaylıkla sunmak ve Facebook’ta satış yapmak için önemli adımlardan biridir. Facebook sıklıkla yaptığı iyileştirmelerle mağaza açmak isteyen işletmelere çeşitli kolaylıklar sunmakta ve bununla beraber ek hizmetler de vermektedir.

Facebook'ta Mağaza Açmak

Nüfusumuzun hemen hemen yarısından fazlası kolay internet erişimine sahip ve bu kişilerin hemen hepsinin Facebook hesabı bulunuyor. Bu durum tabii ki Facebook’ta mağaza açmak konusunu daha cazip bir hale getirmektedir. Yapılacak ön çalışma ve sonrasında izlenecek adımlara yer verdiğimiz bu yazımızda Facebook’ta mağaza açmak ve Facebook’ta satış yapmak için neler yapacağınızı detaylandırdık.

Facebook Üzerinden Satış Nasıl Yapılır?

Hali hazırda e-ticaret sitenizde satışını gerçekleştirdiğiniz ürünleri Facebook sayfanızda oluşturacağınız mağaza sekmesinde yayınlarsanız kullanıcılar onlara sunduğunuz veriler ışığında karar vererek sürecin devamında e-ticaret sitenize yönlendirilir ve satış işlemi kendi web siteniz üzerinden gerçekleşir. 

Facebook’ta Satış Yapmak Yasal Mıdır?

Dijitalleşen dünyada vergi kanunları da bu değişime ayak uyduracak şekilde güncellenmektedir. Bugün satış mağazanızda süregelen ticarete ait yasal sorumluluklarınız Facebook üzerinden satış yaparken de geçerlidir. Facebook’ta mağaza açmak aslında satış mağazanızı sosyal medyaya taşımak anlamına gelir ve yasal olarak sorumluluklarınız orada da devam eder.

1. Önce Facebook Sayfanızı, Sonra Facebook Mağazanızı Oluşturun!

Facebook’ta mağaza açmak için öncelikle bir profile ihtiyacınız var. Şirketiniz için oluşturduğunuz profile ekleyeceğiniz mağaza sekmesi sayesinde Facebook’ta satış yapmak için gereken her şeye sahip olursunuz. Bu nedenle öncelikle profilinizi oluşturmalı ve sonrasında Facebook mağaza sekmenizi profilinize eklemelisiniz.

2. Hem E-Ticaret Sitenizden Hem de Facebook Üzerinden Satışa Başlayın!

Facebook’ta mağaza açmak ve Facebook’ ta satış yapmak aslında basit adımlardan oluşan bir süreçtir. Yapacağınız doğru ön hazırlık ile ürünlerinizi Facebook profilinize kolaylıkla ekleyebilir ve satışa açabilirsiniz. Bu sayede hem e-ticaret siteniz hem de Facebook profiliniz ulaşılabilir olmakla kalmaz, satış rakamlarını destekleyen güçlü ortaklara dönüşür.

8 Adımda Facebook’ta Mağaza Açmak

1. İlk olarak bir Facebook sayfasına ihtiyacınız var. Dilerseniz kendinize ait olan Facebook hesabınızı da mağazaya dönüştürebilirsiniz. Mağaza hesabına sahip olmak için;

2. Kullanıcı adı ve şifrenizle birlikte Facebook hesabınıza giriş yapın.

3. Mağaza sekmesine tıklayın.

4. Karşınıza çıkan sözleşmeyi kabul edip ilerle tuşuna basın.

5. İlerlediğiniz zaman Facebook şifrenizi tekrar girmeniz istenebilir.

6. Karşınıza çıkan sayfada “Başka Bir İnternet Sitesinde Alışveriş” seçeneğini işaretleyin.

7. Sayfanızın linkini ürünleri eklerken ayrıca girmeniz istenecektir.

8. Kullanmak istediğiniz para birimini seçin. Para birimi seçerken dikkatli olmalısınız. Çünkü Facebook mağazanızı açtıktan sonra para birimini değiştiremezsiniz. Hesabı silip tekrar oluşturmanız gerekecektir.

Facebook’ta Satış Yapabilmek için Öneriler

Hangi platformu kullanıyor olursanız olun, oranın sizin fiziksel mağazanızdan farksız olduğunu benimseyin. Fiziki mağazanıza gösterdiğiniz özeni dijital platformlardaki mağazanıza da göstermeniz başarılı olmak için kilit öneme sahiptir. 

Ürünlerinizi tanıtıcı yazılar paylaşırken üslubun samimi ama ağdasız bir dile sahip olduğundan emin olun. Potansiyel müşterileriniz paylaştığınız bilgiler ışığında karar verirler. 

Ürünlerinize ait görseller ise önemli olan diğer bir konudur. Ürünlerinizi şık ve net görsellerle paylaşmalı, dikkat çekici düzenlemeler yapmalısınız. Ürününüz ile bağdaşmayan, profesyonellikten uzak ve kalitesiz görsellerin tek bir misyonu olur: MÜŞTERİ KAYBI!

Ürünlerinizi Facebook mağazanıza eklerken, fiyatların doğruluğundan emin olmalısınız. Facebook sayfanızda farklı, e-ticaret sitenizde farklı olan fiyatlar müşterileriniz tarafından hiç de hoş karşılanmayacaktır. İnsanlar sürpriz sonları sadece sinema da severler 😊

Facebook’ta satış yapmak için ihtiyacınız olan ilk şey tabii ki bir e-ticaret web sitesidir. Comwize e-ticaret ERP yazılımı beraberinde sektörünüze uygun tasarım şablonlarına sahip web sitesi hizmeti de sunmaktadır. Örnekleri incelemek ve demo talep etmek için lütfen bizimle iletişim kurmaktan çekinmeyin.