09 Nisan 2021

Hepsiburada Mağaza Açma Rehberi

Ali Nail Uzun
| Blog
Hepsiburada Mağaza Açma Rehberi

Hepsiburada Mağaza Açma Rehberi ile Türkiye’nin en eski e-ticaret pazaryerlerinden biri olan Hepsiburada üzerinden satışlarınızı katlamak ve mevcut satış kanallarınıza güçlü bir alternatif kazanma şansına sahip olacaksınız. 

E-ticaret ile uğraşan şirketler için alternatif satış kanalları yaratmanın önemini biliyoruz. Bu doğrultuda kazanılacak her satış kanalı, doğru yönetilirse satışlarda ciddi artışlar yaşanmasına neden olmaktadır. Hepsiburada pazaryeri de e-ticaret işinizi büyütmeniz için harika bir pazaryeri olarak hizmet vermektedir. Hadi Hepsiburada pazaryerinde mağaza açmak konusunda akla gelen sorulara birlikte cevap vermeye çalışalım…

1. Hepsiburada Nedir?

Hepsiburada 2011 yılında faaliyetine B2C platformu olarak başladığında henüz sadece kendi ürünlerini satan bir pazaryeriydi. Zaman içerisinde gelişen ve genişleyen sistemi ile farklı firmaların mağaza açarak ürünlerini satışa sunabildikleri güçlü ve bilinen bir platform haline geldi. Bugün Hepsiburada 30 kategoride 12 milyonun üzerinde ürünün satışa sunulduğu devasa bir pazaryeridir.

2. Hepsiburada Çalışma Sistemi Nasıldır?

Hepsiburada bir önceki başlıkta da belirttiğimiz gibi b2c yani şirketten nihai tüketiciye e-ticaret modelinde çalışan bir pazaryeridir. Nihai tüketiciler talep ettikleri ürünleri Hepsiburada üzerinde arama yaparak bulabilir ve sipariş verebilirler. Yine Hepsiburada tarafından sunulan üyelik ve ödeme sistemi sayesinde ödemelerini kolayca yaparak siparişlerini tamamlarlar. Aracı rolü üstlenen Hepsiburada, ürünün satış işleminin gerçekleştirilmesi ve tüketiciye ulaştırılması noktasında da lojistik hizmetler sunmaktadır. Aracı rolü üstlendiği için ürünlerin gönderimi satışa sunan mağazanın sorumluluğundadır. 

3. Neden Hepsiburada Mağazası Açmalıyım?

Hepsiburada yaklaşık 10 yıldır e-ticaret alanında Türkiye’nin en bilinir platformlarından biridir. Bu nedenle günlük ziyaretçi sayıları ve çeşitli reklam araçları ile markanın sürekli karşımıza çıkıyor olması bile, Hepsiburada mağazası açmanız için geçerli bir neden olarak kabul edilebilir. Bu denli eski ve bilinir bir platformun geçen yıllar içerisinde edindiği müşteri kitlesini de kendi satışlarınızı yükseltmek konusunda itici güç olarak kullanma şansına sahip olursunuz.

4. Hepsiburada Mağaza Nasıl Açılır?

Hepsiburada, her yasal platform gibi mağaza açılış sürecinde sizde vergi mükellefi olma şartı aramaktadır. Vergi mükellefi olmayan kişi ve kurumların Hepsiburada üzerinde satış yapması mümkün değildir. Eğer bu şartı yerine getirebiliyorsanız Hepsiburada mağaza açmak için öncelikle üyelik sayfasını ziyaret ederek üyeliğinizi gerçekleştirmelisiniz.

5. Hepsiburada Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hepsiburada mağaza açılış başvurusu sırasında sizden belirli bilgi ve belgeler talep etmektedir. Talep edilen bilgi ve belgeleri doğru ve eksiksiz olarak Hepsiburada’ ya göndermeniz başvurunuzun hızlı sonuçlanması için önemli bir etkendir. Başvuruda istenen bilgi ve belgeler ise şu şekildedir: 

1. Vergi Levhası

2. İmza sirküleri

3. Banka bilgileri

4. Faaliyet Belgesi

5. Ticari Sicil Gazetesi’nde yer alan unvan ve adres bilgileri, Vergi Levhası ve Faaliyet Belgesi’nde yer alan bilgiler uyuşmalıdır

6. Şahıs firmalarının, Ticaret Odası kayıtları bulunuyorsa bu evrakların sunulması gerekmektedir; eğer bu kayıt bulunmuyorsa, bu evraklar gerekli değildir,

7. Tüm belgelerde kaşe ve ortakların ıslak imzasının bulunması gerekmektedir

6. Hepsiburada Mağazası Ne Kadar Sürede Açılabilir?

Yukarıda belirttiğimiz bilgi ve belgeleri doğru ve eksiksiz olarak Hepsiburada’ ya ilettikten ve ürünlerinizi sisteme ekledikten sonra yapılacak inceleme sonucunda kabul ya da ret bilgisi tarafınıza iletilecektir. Bu süreç yoğunluğa ve talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz gönderilmesine bağlı olarak değişebilmektedir.

Comwize, Türkiye'nin İlk ve Tek E-Ticaret ERP Yazılımı ile tanıştınız mı? E-ticaret konusunda sunduğu teknolojik altyapı ve hizmetler sayesinde tüm süreçleri kolayca yönetmenize olanak tanıyan bir erp yazılımı… Comwize, Hepsiburada ile tam entegre olabilen ve tüm iş ve süreçleri tek ekrandan yönetebilmenizi sağlayan kompakt bir çözümdür.